Start » Kvalificerade kock utbildningar i världen

Kvalificerade kock utbildningar i världen

Om du vill plugga till kock finns det många vägar att gå. Det finns utbildningar du kan läsa både i Sverige och utomlands runt om i världen. Om vi börjar med skolor utomlands så kanske den mest kända skolan inom matlagning är Le Cordon Blue. De har utbildningar där du blir upplärd av kockar i världsklass inom Franska kulinariska tekniker. Le Cordon blue’s skolor finns på en rad olika platser runt om i världen som Kina, Japan, Australien, USA, Storbritannien och Frankrike så klar. En annan prisbelönt utbildning är Institute of Culinary Education i New York som är New Yorks största kockutbildning.

De finns så klar fler kockutbildningar utomlands. Om du vill lära dig turkisk matlagning så är Cooking Ala Turka i Istanbul en skola att överväga. Där för du lära dig att laga en välbalanserad 5-rätters middag. Om du istället vill lära dig Japansk mat så kan du söka till Hattori Nutrition College. HNC är har utbildningar där du lär dig det bästa av japansk matlagning. Om du istället vill lära dig laga Italiensk mat så är Italian Institute for Advanced Culinary and Pastry Arts stället du skall söka dig till. Här lär du dig att bemästra det spännande italienska köket.

Utbildningar med fokus på mat i Sverige

Om du vill läsa till kock i Sverige så finns också några utbildningar som kan passa just dig. Den första är Stockholms Hotell och Restaurangskola. Detta är en skola där du tillbringar 70% av din tid som lärling ute på restauranger, vilket är väldigt bra för att lära sig hur det går till på restauranger samt skaffa sig kontakter för sin framtida karriär. Astar är en annan skola där du kan utbilda dig till kock på flera hålla i Sverige som Borås, Nacka, Norrköping och Sundbyberg. Detta är en utbildning med lärare som har lång erfarenhet från restaurangbranschen och ett mycket bra val om du vill arbeta som kock.

Utbildningar som gör dig till en mästerkock